keflex first trimester

Uutisia

Luottokortti


Luottokortti on yleensä pankkitiliin liitettävä luotollinen maksukortti. Luottokorttiyhtiöt saavat tulonsa kauppiaiden maksamista välityspalkkioista, joten sen takia useimmat luottokorttiyhtiöt tarjoavat laajoja ja kuluttajan kannalta loisteliaita bonuksia. Bonus kertyy yleensä suhteessa käytettyyn rahasummaan tai tietyn kampanjan osana, jolloin esimerkiksi yöpymisestä tietyssä hotellissa tiettynä aikana saattaa kertyä tuplabonukset tai suoraan tietty tuotelahja. Bonukset maksetaan useimmiten alennuksina erilaisista tuotteita tai palveluista. Osa luottokorteista tarjoaa myös suoria alennuksia, kuten lisäpalveluita tai vaikkapa alennuksia bensalitrasta suoraan pumpulla tankatessa.

Luottokortteja myöntävät pankit, luottokorttiyhtiöt joko suoraan, pankin kautta tai vaikkapa kauppaketjun asiakaskortin kylkiäisenä.

Vuonna 2010 kotimaisilla luottokorteilla ostettiin ulkomailla 1,9 miljardin euron arvosta (kotimaassa vastaava luku oli 7,9 miljardia euroa) ja rahaa nostettiin ulkomaisista pankkiautomaateista 255 miljoonaan euroa (Tilastokeskus). On siis sanomattakin selvää, että luottokortti on kätevin tapa rahoittaa matka ja hoitaa käyttöraha paikan päällä. Suomalaisilla on yhteensä 3,4 miljoonaa luottokorttia ja se on suosituin maksuväline pankkikortin jälkeen ja ennen käteistä.

Luottokortteja voit hakea mm. näistä yrityksistä: Everyday.fi, Ostosraha.fi
ja Diners Club

Vastaa